230202-01-blog-foto-serta-maestro (1)

Waarom investeren in je nachtrust belangrijk is

Wist je dat we gemiddeld 1/3 deel van ons leven slapen? Daarnaast is slaap een essentiële levensbehoefte, welke veel invloed heeft op de rest van je dag. Want laten we eerlijk zijn, als we niet goed geslapen hebben staan we aan het begin van de dag al met 1-0 achter. Een slechte nachtrust kan verschillende oorzaken hebben, waaronder je slaapcomfort. Het juiste slaapcomfort is heel persoonlijk én daarom voor iedereen anders. Investeren in een bed dat bij je past is daarom erg belangrijk.

We praten vaak vol lof over het hotelbed waarin we geslapen hebben. Waarom investeren we dan niet in ons eigen bed. Dan hebben we er ten slotte veel vaker plezier van!

Investeren in een goed bed

Wat maakt een bed ‘goed’? Wat voor de één een goed bed is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Zowel ergonomisch als qua temperatuur dient een bed bij je te passen. Het belangrijkste is dat een bed de juiste ondersteuning geeft. Hierbij moet gekeken worden naar het matras en/of topper in combinatie met de bodem. Dit kan zijn een boxspring, spiraalbodem, schotelbodem of lattenbodem. Samen vormt dit je slaapcomfort. Een bed biedt de juiste ondersteuning zodra je schouders en heup voldoende weg kunnen in het matras en/of topper. Maar dat is niet alles, want de verschillende materialen waaruit je matras en/of topper kan bestaan doet ook veel af aan het slaapcomfort. Zo is traagschuim een drukverlagend materiaal dat vormt naar de contouren van je lichaam. Een traagschuim matras is daarom zeer geschikt voor mensen met fysieke ongemakken. Een matras met pocketvering ventileert daarentegen beter door zijn holle kern in vergelijking tot schuimmatrassen.

Vervang je bed op tijd

Lig jij al twintig jaar op hetzelfde bed? Dan is het tijd om langs te gaan bij een beddenspeciaalzaak én je te laten adviseren door een beddenspecialist! Hoewel je bed misschien nog ‘als nieuw’ kan lijken, is dit echter niet zo. Vaak wordt er gedacht dat je keer op keer een nieuwe topper op je bestaande bed kan leggen en hiermee de levensduur verlengd. Na zo’n 10 tot 15 jaar moet je toch kritisch naar je bestaande bed kijken en jezelf afvragen: is het de investering nog waard? Na beloop van tijd geeft je bed kuilvorming en dit los je niet op met de aanschaf van een nieuwe topper. Je kunt het vergelijken met tapijt. Zo is tapijt net als een topmatras een dun laagje dat je op een stevige basis legt. Als er een gat in de vloer zit los je dit ook niet op met tapijt toch?

Deel

Lees ook:

Zoek naar producten