Nekpijn na slapen

Met nekpijn wakker worden is een veelvoorkomende klacht. Niet alleen bij oudere mensen, ook jonge mensen hebben er last van. Wij begrijpen dat dit niet de manier is waarop je de dag wilt beginnen. Daarom gaan we verder in op de belangrijkste oorzaken en tips om je nekpijn na het slapen te verhelpen.

Beste slaaphouding bij nekklachten

Om van je klachten af te komen, is het goed om te weten wat de oorzaak is. De oorzaak zit hem vaak in het hoofdkussen. Wanneer je hoofdkussen te laag of juist te hoog is, kan je nekklachten krijgen. Bij een te laag of te hoog hoofdkussen gaat je nek en wervelkolom de verkeerde houding aannemen. Dit zorgt voor spierverkramping wat kan leiden tot een vastzittende nek of stijve nek na het slapen. Het is daarom belangrijk dat je hoofdkussen de juiste ondersteuning biedt.

Nekrol kussen

Door een kussen met nekrol wordt je nek en hoofd optimaal ondersteund, hierdoor kunnen je nekspieren ontspannen. De nekrol kussens van Silvana zijn in verschillende hoogtes te verkrijgen. De nekrol van een Silvana Support kussen is gemaakt van Vita Talalay® latex. De rest van het kussen is gevuld met comforel vulling, dit zijn een synthetische vezelbolletjes. Een groot deel van de Silvana Support hoofdkussens kun je uitwassen. De latex nekrol kan niet worden gewassen. Verwijder de nekrol daarom voordat je hem gaat wassen.

Latex kussen

Een latex hoofdkussen biedt goede veerkracht, hierdoor word je hoofd en nek voldoende ondersteund. Een groot voordeel van latex kussens is dat ze vormvast zijn waardoor ze ook na een lange tijd hun vorm blijven behouden. Het Moon Supreme hoofdkussen is gemaakt van natuurrubber (latex) en heeft een ruime inkeping voor de nek. Door de inkeping sluit het kussen goed aan in de nek. Dit latex hoofdkussen is perfect voor zijslapers.

Traagschuim kussen

Traagschuim kussens zorgen voor een stabiele lighouding en geven minder tegendruk. De hoofdkussens van Mline en Tempur zijn gemaakt van traagschuim.
De Athletic Pillow van Mline is een hoofdkussen met een speciale vorm, gemaakt van visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim. Dit hoofdkussen heeft een gat in het midden en verlicht daardoor de druk op je trommelvlies. Een pijnlijke, dichtgevouwen oorschelp is verleden tijd met de Athletic Pillow van Mline.
De Laat Slaapexpert heeft een diverse traagschuim kussens, in verschillende vormen, voor verschillende slaaphoudingen. Neem een bezoekje aan één van onze beddenspeciaalzaken en laat je adviseren door onze slaapdeskundige!

Proefkussens

Een hoofdkussen is een persoonlijke keuze. Onze slaapdeskunige kijken naar je slaaphouding en postuur en kunnen je aan de hand daarvan adviseren. Alsnog is het een persoonlijke kwestie en is het belangrijk dat je zelf uitprobeert wat voor jou prettig ligt. Daarom kun je bij ons verschillende hoofdkussens uitproberen. Niet alleen in de showroom, maar bij jou thuis in je eigen bed! Een proefkussen mag je tot één week uitproberen. Als het proefkussen bevalt kun je het in de winkel komen omwisselen voor een nieuwe. Matchen jij en je proefkussen niet, dan mag je het proefkussen komen omwisselen voor een ander proefkussen, tot dat je een kussen vind dat bij je past. Voor het uitlenen van een proefkussen vragen wij eenmalig €25 voorschot. Bij aanschaf van een hoofdkussen wordt het voorschot verrekend met de aankoopprijs.