Hoeslakens: welk materialen en wat zijn de voor- en nadelen?

Ben je op zoek naar een goed hoeslaken, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Er zijn diverse technieken en stoffen waarmee hoeslakens gemaakt worden. Wij zetten de voor- en nadelen van de verschillende materialen voor je op een rij. Een goed hoeslaken kan je nachtrust namelijk aanzienlijk verbeteren!

Tijdens het slapen geeft ons lichaam vocht af aan de omgeving. Dat gebeurt via de ademhaling en transpiratie via de huid. Per nacht kan dit vochtverlies oplopen tot meer dan één liter. In sommige gevallen zelfs 2,5 liter. Het is belangrijk dat dit transpiratievocht opgenomen kan worden en het matras niet bereikt. Een goed hoeslaken en molton hoeslaken is daarom onmisbaar!

Hoeslaken katoen

Katoen is een van de bekendste én meest gebruikte materialen. Waarom zijn we eigenlijk zo fan van katoenen beddengoed? Ten eerste is katoen is een natuurlijk materiaal. Katoen ademt en voelt koel aan, dat is heerlijk tijdens de warme zomer dagen. Daarnaast neemt katoen gemakkelijk (transpiratie)vocht op.
Heb je verstelbare boxspring met topper? Dan is een katoenen hoeslaken niet aan te raden. Bij een katoenen splittopper hoeslaken heb je namelijk veel kans dat de split scheurt, doordat het materiaal niet rekbaar is. Wij adviseren je in dat geval een jersey hoeslaken.
Mochten de voordelen van een katoenen hoeslaken je aanspreken, dan is een Dommelin hoeslaken wellicht iets voor jou! Een Dommelin hoeslaken is er in diverse maten, als: hoeslaken 90×200, hoeslaken 120×200, hoeslaken 140×200, hoeslaken 160×200, hoeslaken 180×200 en hoeslaken 200×200. Zelfs voor een topper hoeslaken ben je bij Dommelin aan het juiste adres!

Jersey hoeslaken

Jersey is simpel gezegd een gebreid katoen. Dit resulteert in een rekbaar en elastisch hoeslaken dat strak en gemakkelijk om het matras of topper past. Er ontstaat rek en elasticiteit doordat er bij deze techniek lussen worden gemaakt.
De Laat Slaapexpert heeft jersey hoeslakens van het merk Mr Sandman in haar assortiment. Mr Sandman hoeslakens zijn jersey hoeslakens van hoge kwaliteit. Er is keuze uit Sandman Classic en Sandman De Luxe. De Mr Sandman Classic hoeslakens zijn geschikt voor matrassen en toppers van gemiddelde hoogte. Heb je een hoger matras of topper? In dat geval kun je beter gaan voor het Mr Sandman De Luxe hoeslaken. Het Mr Sandman De Luxe hoeslaken heeft een extra hoge hoekhoogte, voor hogere matrassen en toppers. Daarnaast is het De Luxe hoeslaken van extra dikke kwaliteit.

Satijnen hoeslakens

satijnen hoeslakens, ook wel katoen-satijn genoemd, bestaan voor 100% uit katoenweefsel welke zijn geweven in een satijnbinding. Door de satijnbinding voelt het hoeslaken heerlijk zacht en soepel aan. De glans van een satijnen hoeslaken geeft het hoeslaken een luxe uitstraling. De satijnen hoeslakens van Mr Sandman zijn er in 2 kwaliteiten, namelijk 300 tc en 600 tc.

Molton hoeslaken

Het belang van een molton hoeslaken wordt vaak onderschat. Een molton hoeslaken is namelijk een onmisbaar onderdeel van je beddengoed. Door een molton hoeslaken te gebruiken bescherm je het matras tegen stof en viezigheid, maar voornamelijk tegen transpiratievocht. Bij De Laat Slaapexpert heb je keuze uit stretch moltons en 100% katoenen moltons in diverse maten.