Hoe-schoon-is-jouw-bed

Hoe schoon is jouw bed?

In onze slaapwinkels krijgen wij regelmatig vragen als: “Hoe lang gaat een dekbed mee?” en “Wanneer is mijn kussen aan vervanging toe?”. In dit blog delen wij onze expertise met je zodat jij inzicht krijgt in de levensduur van jouw slaapgoed.

Een badkuip aan zweet per jaar

Per nacht verlies je via je adem en door transpiratie ongeveer 350 cc vocht. Na 10 jaar is dat ongeveer 1200 liter vocht. Oftewel een volle badkuip aan zweet per jaar. Dat is wel even schrikken, als je bedenkt dat dit in je kussen, dekbed en matras gaat zitten. Met al die transpiratie is luchten het toverwoord. Net zoals dat wij mensen af en toe de buitenlucht opzoeken, houdt jouw slaapgoed er ook van om een frisse neus te halen. Logisch toch?!

Hoe lang gaat een dekbed mee?

Na acht jaar wordt het tijd om je dekbed te vervangen. Bij tien jaar ben je eigenlijk al te laat. Je dekbed is over de datum en je ligt midden in een broeinest van beestjes die van vochtige warme plekken houden. Niet echt fris meer als je het ons vraagt! Tevens verliest een dekbed op een gegeven moment ook zijn warmte. Wil je lekker slapen en het comfort ervaren van het allereerste moment dat je onder je dekbed sliep, dan kun je na acht jaar het beste weer eens bij ons in de winkel binnenlopen. Laat je voorzien van ons gespecialiseerde advies en wijs deze beestjes de (slaapkamer)deur.

Om te kussen

Je kussen biedt comfort en geeft ondersteuning aan je nek en hoofd. Je kussen na drie jaar vervangen is geen overbodige luxe bij de gedachten dat je vanuit je adem veel vocht verliest. Ga je kussen vooral niet te vaak wassen of chemisch reinigen. Vulmateriaal slinkt namelijk bij blootstelling aan hoge temperaturen. Hoe zorg je ervoor dat je die vieze vochtkringen niet tegenkomt bij het verschonen van je bed? Een molton sloop is dé oplossing. Molton is een katoensoort, dat het transpiratievocht opneemt. De molton sloop is niet alleen heerlijk zacht en wasbaar op 60 graden, het stoot ook huisstofmijt af.

Weg met die mattenklopper en stofzuiger

Om het dekbed in goede conditie te houden, volstaat dagelijks opschudden en regelmatig luchten. Opkloppen met de hand is het beste. Gebruik geen mattenklopper of stofzuiger, want daarmee beschadig je de vulling. Het is sowieso verstandig om je dekbed en kussens regelmatig goed te laten drogen. In de winter kun je dit doen door bijvoorbeeld tijdens het verschonen een keer de verwarming in de kamer aan te zetten, zodat het kussen, dekbed en matras goed kunnen drogen. In de zomer kun je jouw slaapgoed buiten hangen. Let op doe dit niet bij vochtig weer en hang het ook niet in de felle zon.

Hoe lang gaat jouw dekbed al mee?

Grappig is vaak de reactie van klanten die tot de conclusie komen al veel te lang onder hetzelfde beddengoed liggen. Als ze dan gaan terugrekenen wanneer ze voor het laatst een nieuw kussen of matras hebben aangeschaft, dan schrikken wij soms van de antwoorden. En dan slaan ze regelmatig de hand voor hun mond want niet alleen wij, ook zij schrikken bij de gedachte waarop ze elke nacht slapen. Hoe zit het met jouw kussen, matras en dekbed? Is de houdbaarheidsdatum van jouw slaapgoed verlopen? Breng dan een bezoekje aan onze slaapwinkel in Bladel of Diessen.

Deel

Lees ook:

Zoek naar producten