220914-01-blog-hoe-lang-gaat-mijn-boxspring-mee

Hoe lang gaat een boxspring mee?

Bij de aanschaf van een nieuwe boxspring hoop je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. En terecht, want het kan een behoorlijke investering zijn. Echter hangt de levensduur van een boxspring af van diverse factoren. In deze blog leggen we je uit hoe lang een boxspring ongeveer meegaat en geven we je tips om de levensduur van je boxspring te verlengen.

Belangrijke elementen voor de levensduur

De levensduur van een boxspring is gemiddeld 10 tot 15 jaar, dit is afhankelijk van verschillende factoren.

Ten eerste is de kwaliteit van je boxspring bepalend voor de levensduur. Boxsprings bestaan er in verschillende prijsklasse. Duurdere boxsprings zijn vaak gemaakt van zwaardere, kwalitatief hoogwaardige materialen. Dat betaalt zich in de loop der jaren uit. Het hangt bijvoorbeeld al af van het soort schuim dat gebruikt wordt. Het ene soort schuim slijt sneller dan het ander.

Daarnaast is transpiratie een belangrijke factor voor de levensduur van je boxspring. Wist je dat je gemiddeld 250 tot 500 ml vocht per nacht verliest? Dit is wekelijks ruim 2,5 liter zweet dat in je topper of matras trekt. We raden je daarom aan tijdig je matras en/of topper te vervangen. Ook uit hygiënisch oogpunt is dit erg belangrijk.

De levensduur van je boxspring hangt ook af van persoonlijke kenmerken. Heb je een zwaarder lichaamsgewicht? Dan zal de boxspring minder lang meegaan dan wanneer je wat minder weegt. Zwaarder lichaamsgewicht levert simpelweg meer druk uit op de boxspring. De mate waarin de boxspring gebruikt wordt is ook sterk bepalend voor de levensduur.

Tips om uw boxspring nog langer mee te laten gaan

We geven je graag nog enkele tips waarmee je de levensduur van je boxspring kunt verlengen, namelijk:

  • Laat je boxspring goed drogen
    Door transpiratie en luchtvochtigheid in de kamer kan je boxspring vochtig worden. Het is belangrijk dat je de boxspring regelmatig goed laten drogen. Dit kun je doen door eens in de zoveel tijd de verwarming aan te zetten in de slaapkamer. Daarnaast raden we je aan het bed dicht te houden als de ramen openstaan, dit voorkomt dat het vocht van buiten in je matras en/of topmatras trekt.
  • Gebruik van een molton hoeslaken
    Door het gebruik van een molton hoeslaken voorkom je dat transpiratievocht in je matras en/of topmatras trekt. Hiermee kun je de levensduur van je matras en/of topper verlengen.

Conclusie

Was je van plan om binnenkort nieuwe matrassen op je bestaande boxspring te leggen? Controleer dan van te voren goed de bestaande boxspring. Je krijgt namelijk niet altijd het gewenste effect met alleen nieuwe matrassen. Een goed onderstel is namelijk van essentieel belang voor je slaapcomfort. Het slijtageproces van je matras kan versneld worden door nieuwe matrassen op een bestaande boxspring te leggen. Blijf daarom altijd kritisch naar je boxspring kijken voordat je een nieuwe aanschaf doet.

Deel

Lees ook:

Zoek naar producten