Onder de wol kruipen
We gaan het hebben over wollige bedmode. ‘Wollige bedmode?’, zal je denken. Dekbedden gemaakt van wol van schapen uit Texel welteverstaan. Luchtig, behaaglijk en niet te benauwend, kenmerken dit natuurlijke product. Het houdt huisstofmijt buiten de deur, is zelfreinigend, bacteriewerend én vuilafstotend. Een product met zo veel voordelen verdient wat aandacht vonden wij. Niet alleen in onze winkel, maar ook op onze website. In dit blog lees je meer over onze wollige bedmode.

Schaapjes tellen
Denk je aan Texel, dan denk je aan schapen of misschien aan Texeler Wool. Het merk is namelijk afkomstig van dit waddeneiland. Het zeeklimaat van Texel heeft een bijzondere invloed op de vachtstructuur van de schapen die daar grazen. Meer dan bij ons in Brabant, zorgt de zilte lucht voor een ongekend hoog gehalte aan lanoline (wolvet). Dit versterkt de natuurlijke kroezing van de vezel, waardoor Texelse wol optimaal isoleert en veert.

De voordelen van een wollen dekbed
Het wolvet is goed voor je spieren en gewrichten en staat bekend om haar antireumatische werking. De dekbedden van Texelse scheerwol regelen de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van je lichaam optimaal. Net als het de schapen ’s winters beschermt tegen de kou en wind en ’s zomers een verkoelden mantel geeft, doet de wol dat ook ik jouw dekbed. De miljoenen veerkrachtige gevulde wolvezeltjes hebben van nature veel lucht, waardoor de wol optimaal kan isoleren en ventileren.

Geen gemekker het slaapt écht lekker
Was je gewend aan een donzen dekbed, probeer dan eens wat anders. Geen ja maar, of gemekker, geloof ons: wol slaapt echt lekker. In onze winkel verkopen wij de MultiKeus, Slaapzacht en 365-dagen dekbed  van het Nederlandse merk Texeler. De Multikeus collectie bestaat uit vier dekbedden (zomer, winter, voor- en najaarsdekbed) die ook los verkrijgbaar zijn. Zo kun je naar eigen voorkeur het perfecte dekbed samenstellen. De seizoensdekbedden zijn onderling met drukknopen aan elkaar te bevestigen.

Het allernieuwste op het gebied van wollen dekbedden is het dekbed Texeler Tencel 365 single. De tijk is gemaakt van tencel in combinatie met satijn en dit geeft een perfecte vocht en warmte regulatie. Een dekbed geschikt voor het hele jaar!

Kom onze wollige bedmode bewonderen
Ons assortiment aan dekbedden reikt van wol, dons tot synthetisch. Benieuwd naar ons complete assortiment? Kom dan langs in één van onze slaapwinkels waar je alle dekbedden kunt voelen en bekijken. Wij bieden voor ieder wat wils.

Texeler tencel 365 dagen prijzen:

140/200      €179,00
140/220      €195,00
200/200     €249,00
200/220     €279,00
240/200     €309,00
240/220     €339,00
260/200    €349,00
260/220    €379,00