Warme winternachten én energie besparen?

De temperaturen dalen, terwijl de energieprijzen blijven stijgen. Tijd om extra creatief te zijn, om onszelf alsnog warm te houden deze winter. Uw slaapexpert denkt graag met je mee en biedt enkele tips om de koude winter zo behaaglijk mogelijk te maken.

Donzen dekbed

Donzen dekbedden bestaan er in veel verschillende kwaliteiten. Er zijn donzen dekbedden van honderd procent dons, maar ook van negentig of zestig procent dons. Hoe hoger het percentage dons in een dekbed, hoe luchtiger en hoe beter het dekbed isoleert. Ganzendons is het lichtst, eendendons is wat zwaarder. Ook zit er verschil in warmteklasse. Warmteklasse 1 is het warmst en warmteklasse 4 is het koelst. Vraag jouw slaapexpert wat het meest geschikt is voor jouw slaapcomfort!

Flanellen beddengoed

In de herfst en winter heb je meer behoefte aan zachte stoffen. Flanel is opgeruwd katoen. Opgeruwd klinkt niet echt comfortabel, maar dat is het wel. Het materiaal heeft een donsachtig laagje, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt. Flanel is net als katoen ademend, soepel, vochtabsorberend en sterk. De stof heeft dus alle goede kwaliteiten van katoen. Een dekbedovertrek van flanel houdt je warm en helpt je geld te besparen op je energierekening. Wel zo handig met de stijgende energieprijzen!

Wollen dekbed

Een dekbed van wol is behaaglijk. Wol ventileert en absorbeert beter dan dons, waardoor je warm hebt in de winter en juist lekker koel in de zomer. Wol ligt lekker warm, maar is nooit broeierig. Er is keuze uit verschillende soorten wol. Scheerwol is zwaarder dan lamswol. Hou je van op-en-top luxe? Dan is het Texeler Bovenste Beste dekbed wellicht iets voor je. Dit dekbed is heerlijk licht en soepel en heeft een Tencel tijk die is gevuld met zuivere dubbel gekamde Texelse lamswol. Waardoor het ook
nog eens beter vocht op neemt!

Met deze tips lig je er deze wintermaanden zeker warmpjes bij!