Wat is een molton hoeslaken?

Een molton is een essentieel onderdeel van het beddengoed. Je gebruikt een molton hoeslaken tussen je matras en hoeslaken. Het belang van een molton hoeslaken wordt vaak onderschat. Een molton is meer dan alleen een materiaal. Een molton is namelijk gemaakt van dik, geruwd katoen. Het materiaal wordt op een speciale manier behandeld. Hierdoor kan het meer vocht opnemen, dit proces noemt men moltonneren.

Waarom een molton echt nodig is

Je verliest ‘s nacht gemiddeld een halve liter vocht. Zonder het gebruik van een molton hoeslaken trekt dit lichaamsvocht in je matras. Niet echt een lekker idee! Wat resulteert in een kortere levensduur van je matras. Door het gebruik van een molton hoeslaken blijft je matras langer fris, schoon en vrij van bacteriën. Daarnaast is een molton hoeslaken relatief goedkoop als je het vergelijkt met de aanschaf van een nieuw matras.

De voordelen van een molton hoeslaken

We zetten de voordelen overzichtelijk voor je op een rij. De voordelen van een molton hoeslaken zijn:
• Neemt lichaamsvocht op, sterk vocht absorberend
• Beschermd je matras/topper
• Verlengd de levensduur van je matras/topper
• Voelt wollig en extra zacht aan, waardoor betere nachtrust
• Het is een stuk hygiënischer

Onderhoud van een molton

Het is belangrijk dat je een nieuwe molton wast voor gebruik, anders kunnen er kleine bolletjes stof ontstaan. Verder is het aan te raden een molton hoeslaken regelmatig te wassen op 40 tot 60 graden. Door je molton hoeslaken schoon te houden zal je minder last hebben van huisstofmijt!

Molton hoeslakens bij De Laat Slaapexpert

Een molton hoeslaken is een onmisbare basis voor elk beddengoed! Bestel je molton hoeslaken eenvoudig en snel in onze webshop. Kom je liever langs in een van onze beddenspeciaalzaken? Bij De Laat Slaapexpert hebben we topper moltons en matras moltons. Vrijwel alle maten zijn direct uit voorraad leverbaar. Mochten we je gewenste maat niet op voorraad hebben, dan kunnen we deze altijd voor je bestellen. Zoek je een molton bij bedplassen of incontinentie? Dan is een geplastificeerde molton mogelijk iets voor je. Ook daarvoor ben je bij De Laat Slaapexpert aan het juiste adres!